Извештај за извршени редовни/вонредни инспекциски надзори во период од 15 – 25.11.2019 година

Извештај за извршени редовни/вонредни инспекциски надзори во период од 15-25.11.2019 г. како резултат на засиленото инспекторирање поради загадувањето на воздухот.
Активностите се координирани од заменик претседателот на Владата Оливер Спасовски, министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини и посебниот советник за животна средина и просторно планирање од Канцеларија на Претседателот на Владата на РС. Македонија Драган Јованов.