Заменик министер за животна средина и просторно планирање

м-р Јани Макрадули

Zamenik_Jani_Makraduli1

 

Образование

 

Универзитет Свети Кирил и Методиј

  Магистер по компјутерски науки, 1994
  Дипломиран електротехнички инженер 1989
  Политичка школа за локална самоуправа во Фрајбург
  e-академија Естонија

 Intensive Prep Course for Certified Project Manager
Искуство  
2001 - Пратеник во Собранието на Република Македонија
2002 – 2008 Координатор на пратеничката група
2008 – 2014 Потпретседател на Собранието на Република Македонија
2008 – 2014 Член на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Членна IPU делегацијата
2011 – 2014 Претседател на Советот на Собранискиот канал
2008 – 2011 Претседател на Управувачкиот комитет на Парламентарниот институт
2003 – 2006 Претседател на ИКТ комисијата на Владата на Република Македонија
1990 – 2008 Асистент на Електротехничкиот факултет, комјутерска техника
1996 – 2000 Член на Совет на Општина Центар
2015 - Основач и претседател на НВО Смарт Агенда
 

Дополнително

Тим лидер на Стратегијата за развој на информатичко општество во Република Македонија;
Јазици: Англиски

 Автор на 34 научни трудови и публикации.

-  Креирање решенија за оддржлив развој на енергетиката во Македонија, Прогрес Институт 2009

-  Water Management and Sustainable Management based on Ground Stations And Satellite Images” – ERBIC 15 CT980107 INCO – Copernicus 2000

Годишен извештај за работа 22.06.2017-22.06.2018

baner_zamenik

 

КОНТАКТ:
email: J.Makraduli@moepp.gov.mk

Анкетен лист на заменик министерот за животна средина и просторно планирање на Република Северна Македонија, Јани Макрадули линк до ДКСК
Нето плата: 65.900,00 ден