Sredba_Nuredini_Renata Maladenovska
Нуредини: Заштитните зони околу објектите за јавно снабдување мора да бидат јасно правно регулирани
Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари средба со директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат при Министертвото за здравство, Рената Младеновска
МЖСПП ја поддржува новата платформа на Пивара и брендот СКОПСКО „Наша гордост
МЖСПП ја поддржува новата платформа на Пивара и брендот СКОПСКО „Наша гордост. Наша Одговорност.“ Да ја покажеме моќта на заедништвото и да ги заштитиме националните обележја и животната средина
- Една од клучните мисии во заштитата на животната средина на Министерството за животна средина и просторно планирање е воспоставување на регионалниот систем за управување
minist.-150x150
Информација за поднесено известување за намера за изведување на проект: Инсталирање на постојка за производство на електрична енергија во ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ, за потребите на инвеститорот “ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ“ ДОО од Кавадарци
Министерството за животна средина и просторно планирање ја известува заинтересираната јавност дека инвеститорот Тргодвско друштво за ископ на руди, производтсво на метали, трговија и услуги
МЖСПП Завршуваме со чистењето на линданот од Охис со УНИДО, продолжуваме со УНОПС
МЖСПП: Завршуваме со чистењето на линданот од Охис со УНИДО, продолжуваме со УНОПС
Mинистерството за животна средина и просторно планирање и Канцеларијата за перзистентни органски загадувачи денеска го одржаа завршниот настан од проектот „Отстранување на техничките и економските
Државниот секретар Шукова на панел дискусија за институционалните капацитети за за
Државниот секретар Шукова на панел дискусија за институционалните капацитети за заштита на животната средина
Државниот секретар во министерството за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова, денеска учествуваше во панел дискусијата на тема „Институционалните капацитети за заштита на животната
minist.-150x150
ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИ ЕКСПЕРТИ ПРЕКУ ПРОЕКТОТ„Зајакнување на националните капацитети за имплементација на Минамата конвенцијата за жива со фокус на изработка на стратегија за идентификација на локации контаминирани со жива“
  ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИ ЕКСПЕРТИ ПРЕКУ ПРОЕКТОТ„Зајакнување на националните капацитети за имплементација на Минамата конвенцијата за жива со фокус на изработка на стратегија


  Повеќе настани - 2020

МЖСПП

МЖСПП