Соопштение за јавноста 08.08.2019 год.

Министерството за животна средина и просторно планирање и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ја поддржуваат кампањата за намалувањето на заканите од пожари во период на високи температури која ќе се одвива на целата територија на Републиката во организација на Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС), а со поддршка на ЕВН. Целта на оваа кампања… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 29.07.2019 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини ќе присуствува и ќе се обрати на промотивниот настан што по повод означувањето на албанскиот дел од Охридското Езеро како природно и културно светското наследство на УНЕСКО и потпишувањето на договорот за проектот “За зајакнување на управувањето со заедничкото прекугранично природно и културно… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 10.07.2019 год.

Почитувани претставници на медиумите, Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини Ве поканува на брифинг, во четврток, на 11 јули 2019 година. Брифингот ќе се одржи во 14 часот во кабинетот на Министерот, а ќе присуствуваат и заменик министерот Јани Макрадули и државниот секретар Ана Петровска. (МЖСПП, плоштад Пресвета Богородица бр.3, спрат 8)… Прочитај повеќе »