9
Индустрискиот органски отпад, суровина со голем потенцијал за добивање на енергија
Министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова и министерот Љупчо Николов остварија работен состанок со претседателот на Асоцијацијата на биогасни централи, Никола Дереванов,
1.2
Позитивни искуства од Шкотската Влада
  На денешната средба на министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова и претставници од Шкотската Влада се дискутираше за Националната развојна стратегија
Drzaven S. BON 1
Државниот секретар Неби Реџепи присуствуваше на Петтата меѓународна конференција за Управување со Хемикалии која се одржа во Бон, Германија
Меѓународната заедница ги финализираше долгогодишните преговори за донесување на нов меѓународен инструмент за управување со хемикалиите во текот на нивниот животен циклус. Во рамките на
1
Оџаклиеска: Просторното планирање е визија за развој на нашата држава
Заменик министерката за животна средина и просторно плaнирање Христина Оџаклиеска денес имаше воведно обраќање на настанот за Националната развојна стратегија на тема просторно планирање и
Konferencija_Sukova
ШУКОВА: Зелената Агенда за Западен Балкан е сериозна алатка и како држава се стремиме кон исполнување на нејзините цели
Министеркaта за животна средина и просторно планирање Каја Шукова учествуваше на конференцијата „Oдржливи енергетски вештини во градежништво: видливи, валидирани, вредни“, во посебната сесија за националните
zamenik_forum_zeni
Заменик министерката Оџаклиеска на настан за промоција на Форумот на жени лидери од Југоисточна Европа
Заменик министерката за животна средина и просторно плaнирање Христина Оџаклиеска присуствуваше на настанот за промоција на Форумот на жени лидери од Југоисточна Европа за добро


  Повеќе настани - 2020

МЖСПП

МЖСПП