Видео и Аудио записи

 

Десет стари стебла прогласени за природни реткости со исклучителни хабитуелни карактеристики

Проект за третман на отпадни води Кочани

Зошто Западен Балкан стана жариште на загадувањето?

Приказна за мечкиното грозје и луѓето

Урбана средина-Секој отпад има свое место/Изработено од МЖСПП во соработка со Швајцарската амбасада

Природа – Секој отпад има свое место/Изработено од МЖСПП во соработка со Швајцарската амбасада

Пешачи со нас! Видео за ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ 2019 (со превод на македонски јазик)

Информирање на јавноста за справувањето со загадувањето од ОХИС во Скопје

МЖСПП: Новиот закон за возила воведува еколошки ред во сообраќајот

Европска недела на мобилност-2016

Национална акција за собирање на отпад – МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД 2015


spot den bez avtomobili 2015 mkd


Сите сме одговорни за воздухот што го дишеме


Конференција за климатски промени во Охрид


Македонија во мрак за Часот на планетата Земја 2015


Вклучи се во акција и исклучи ги светилките – Часот на планетата земја 2015


Промени ги климатските промени – Часот на планетата Земја 2015


ИЗАИРИ: МАКСТИЛ И ЈУГОХРОМ НЕ СЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ ЗАГАДУВАЧИ

Интервју на министерот Нурхан Изаири со Арта Тахири за е-магазин INBOX 7 (11.11.2014 г.)

Радио спот1 -  Заштита на животната средина

Радио спот2 - Заштита на животната средина

ТВ Спот - Заштита на животната средина

ТВ Спот - 22 Септември “Ден без автомобили”