Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 28.12.2015 год.

Ве информираме дека денеска (понеделник), на 28.12.2015г, во 13:00 часот во општина Сарај, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе оствари средба со градоначалникот Беким Мурати. По средбата ќе биде посетена локацијата на која се одвиваат градежните работи од проектот „Изградба на пречистителна станица за отпадни води во Глумово-Шишево“ каде ќе бидат… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 25.12.2015 год.

Ве информираме дека денеска, 25 декември 2015 година (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе одржи конференција за новинари во врска со состојбите со алармантното загадување на воздухот.  Пресот ќе се одржи во 14:00 часот во Министерството за животна средина и просторно планирање (бул. Гоце Делчев 18, зграда на МРТВ, 10-ти… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.12.2015 год.

Денеска, на 17 декември 2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири, ќе одржи состанок за состанок со градоначалниците на општините: Тетово, Кичево, Битола, Кавадарци и Градот Скопје на кој ќе се дискутира за појавата на епизодите со високи концентрации на PM10 честичките како и за активностите кои треба да се преземат… Прочитај повеќе »

Информација за фото конкурс на тема ефекти од климатските промени

Ве информираме дека во тек е фото конкурс #Делувај Сега, на тема „Ефекти на климатските промени“ . Конкурсот е организиран од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Француската Амбасада во Скопје и Министерството за животна средина и просторно планирање, со цел да се подигне свеста за ефектите кои ги имаат климатските промени… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 11.12.2015 год.

Ве информираме дека денеска, 11.12.2015г., во ресторан Тетекс АРМ во Тетово, со почеток во 13.30 часот, ќе се одржи дебата на тема „Прогласување на Шар Планина за национален парк“. Дебатата е во организација на граѓанската асоцијација Мост, во рамки на проектот „Мобилен парламент“. На дебатата ќе присуствуваат претставници од министерството за животна средина и просторно… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 10.12.2015 год.

Ве информираме дека на 11.12.2015г, (петок), во 10:00 часот, во просториите на општина Кичево, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири градоначалникот на општина Кичево, Фатмир Дехари и директорот на ЈКП “Коминалец” – Кичево, Зендел Јонузи ќе потпишат договор за спроведување на ИПА Проектот “Изградба на пречистителна станица за отпадни води во општина… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 09.12.2015 г.

Ве информираме дека на 10.12.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири,градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски и директорот на ЈКП “Водовод”-Куманово, Горан Стојковски, ќе го потпишат договорот за спроведување на ИПА Проектот “Рехабилитација и проширување на канализациона мрежа во општина Куманово”. Потпишувањето на договорот ќе се одржи во просториите на о…. Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 09.12.2015 год.

Ве информираме дека на 10.12.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе зборува на отварањето на почетниот состанок на проектот “Стабилизирање на емисиите на стакленички гасови од патниот сообраќај преку двојно намалување на потрошувачката на гориво: регионално спроведување на глобалната иницијатива за економија на горивото“, кој треба да придонесе кон намалување… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 07.12.2015 год.

Ве информираме дека на 09.12.2015г. (среда), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, градоначалникот на општина Берово, Драги Наџински, градоначалникот на општина Пехчево, Игор Поповски, директорот на ЈПКР “Услуга”-Берово, Љупчо Дракалски и директорот на ЈКП “Комуналец”– Пехчево, Ванчо Секуловски ќе го потпишат договорот за спроведување на ИПА проектот “Рехабилитација и проширување на канализациона… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 04.12.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, на 7 и 8 декември 2015 година ќе престојува во Париз каде ќе учествува во министерскиот дел на Конференцијата на страните на Рамковната конвенција на Обединетите нации за климатски промени (COP 21). Во рамките на овој сегмент од светскиот Самит за клима се… Прочитај повеќе »