Прослава на 8 Септември – Денот на независноста

(05.09.2019г.) Под мотото „Боите на независноста“ во недела од 11 до 14 часот кај Школка во Градскиот парк во Скопје, ќе биде организирана прослава по повод 8 Септември – Денот на независноста.

Министерството за животна средина и просторно планирање по повод прославата  на 8 Септември – Денот на независноста на својот штанд ќе постави пункт за собирање на искористени батерии, а за сите вљубеници во чистата животна средина кои ќе донесат најмалку 5 батерии, Министерството обезбеди пригодни еко подароци.