Средба со генераниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија

Средба со генераниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија Во рамките на #COP26, министерот Нуредини оствари средба и со Рафаел Мариано Гроси, генералниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија. На средбата разговараа за перспективите и новите технологии за справување со аерозагадувањето. Најавена е повторна средба во  Меѓународната агенција за атомска енергија за продлабочување на соработката со Република Северна Македонија.