Нуредини на билатерлна средба со австрискиот федерален министер за ЕУ и устав Каролине Едштадлер

На вчерашната средба помеѓу министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини и австрискиот федерален министер за ЕУ и устав Каролине Едштадлер во Виена, се разговараше за пристапните преговори на Република Северна Македонија во ЕУ и начините како Австрија да го поддржи овој процес. Исто така, се дискутираше и за обврските од Поглавјето 27, кои се однесуваат на заштитата на животната средина и при тоа се стави акцент како Австрија може да не поддржи со техничка експертиза и практични искуства, особено во областа на управувањето со отпадот.