Категорија: Соопштенија

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Почитувани, Ве информираме дека државниот секретар за животна средина и просторно планирање, д-р Соња Лепиткова и градоначалникот на о. Кочани, Ратко Димитровски ќе се вклучат во акцијата „Ден на дрвото-засадија својата иднина“. На 03.12.2014г.(среда) во 09:45часот, ќе засадат садници во дворот на противпожарниот дом во Кочани.

Соопштение за јавноста

Ве информираме дека утре, на 28.11.2014г.(петок), во 12:00 часот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, заменик претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески, шефот на делегацијата на ЕУ во Македонија Аиво Орав и градоначалникот на Прилеп Марјан Ристески ќе ја посетат локацијата каде што се во тек градежни активности околу… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Почитувани, Ве информираме дека утре, на 20.11.2014г. (четврток), во 14:00 часот, во  Универзитетот за Југоисточна Европа во Тетово, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе се обрати по повод одбележувањето на 13-годишнината од формирањето на Универзитетот и пуштањето во употреба на постројката за добивање на енергија од биомаса.