Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 06.12.2018 год.

Ве информираме дека утре, на 7 декември 2018г. (петок), заменик министерот за животна средина просторно планирање Јани Макрадули ќе присуствува и ќе зборува на работилницата „Климатските промени-реалност или илузија“, која ќе се одржи во Музејот на Илузии во Скопје со почеток во 10.00 часот,во соработка со Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП). Целта на… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 05.12.2018

Ве информираме дека утре, на 06.12.2018 г. (четврток) заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули и градоначалникот на општина Аеродром Златко Марин ќе го посетат ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче. Повод е промената на системот на затоплување во училиштето од нафта на био горово (пелети). Настанот ќе започне во 12:30 часот…. Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 05.12.2018 год.

Ве известуваме дека се врши дополнување во Правилникот за издавање дозвола за собирање на засегнати и заштитени диви видови растенија, габи и животни и нивни делови („Службен весник на РМ“ бр.102/09). Целта на дополнувањата е допрецизирање на документите кои се потребни за добивање на дозвола за собирање на засегнати и заштитени диви видови на шумски… Прочитај повеќе »