Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 20.12.2017 год.

Ве информираме дека на 21 декември 2017 г. (четврток) заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули ќе се обрати на Форумот со академската заедница за можностите за намалување на загадувањето на воздухот предизвикано од греењето во домаќинствата. Форумот има за цел низ разговор со експерти да се разбијат митовите околу загадувањето на… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 18.12.2017 год.

Ве информираме дека заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули и постојаниот представник на Програмата за развој на Oбединетите Нации, Луиза Винтон, утре, на 19.12.2017, ќе ја отворат воведната работилница на проектот „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“. Настанот ќе се одржи во хотел Bushi Resort & Spa, во Скопје, со почеток… Прочитај повеќе »

Прес МЖСПП: Временските услови се поволни за воздухот, но подготвеноста за итни мерки треба да биде на највисоко ниво

Министерството за животна средина и просторно планирање редовно и на дневна основа ги следи состојбите кои влијаат на квалитетот на воздухот и на здравјето на граѓаните. Иако според информацијата на Управата за хидрометеоролошки работи временската прогноза овие денови ќе биде поволна, апелираме до институциите да бидат подготвени во случај на надминување на прагот на дозволени… Прочитај повеќе »