Соопштение за јавноста 05.10.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири на 06.10.2015г. (вторник) ќе се обрати на дискусиониот панел „Енергетско моделирање во рамките на климатските промени и COP 21“.

Настанот ќе се одржи во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје, со почеток во 10.00 часот.

Работилницата е во организација на Тинк Тенкот Аналитика, Еко-Свест и Фронт 21/42 и има за цел да отвори дискусија за активностите што Македонија ги презема пред претстојната конференција за климатски промени во декември во Париз.

Ве покануваме со ваши екипи да присуствувате на настанот.

 Ju informojmë se ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Nurhan Izairi, më datë 06.10.2015 ( e martë), do t’u drejtohet të pranishmëve në panel diskutimin “Modelimi energjetik në kuadër të ndryshimeve klimatike Cop 21”.

Ngjarja do të mbahet në ambientet e Qendrës informative të BE-së në Shkup me fillim në orën 10.00

Рunëtoria mbahet në organizim të Tink Tenk Analitika, Eko- Svest dhe Front 21/42 dhe ka për qëllim të hap diskutim për aktivitetet që po i ndërmerr Maqedonia para konferencës për ndryshime klimatike që do të mbahet në dhjetor në Paris.

Ju ftojmë që me ekipet tuaja të merrni pjesë në këtë ngjarje.