Соопштение за јавноста 21.09.2015г.

Ве информираме дека утре, на 22 септември 2015 година,(вторник) во 10:00 часот, заменик министерот за животна средина, Стево Темелковски, ќе се приклучи на велосипедското дефиле кое ќе стратува во 10:00 часот пред Порта Македонија.

Велосипедистите ќе се движат по маршрутата: Порта Македонија – ул.Димитрие Чуповски – бул. Климент Охридски – бул. Партизански одреди, се врти кај Влае- кружниот тек –бул. Партизански одреди – бул. Илинденска – Школка, Градски Парк, која е во должина од 10 км

Заминик министерот за животна средина и просторно плнирање ќе се обрати на завршниот настан од Европската недела на мобилност (Школка, Градски Парк) заедно со градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски и Мартин Клауке, раководител на секторот за соработка во Делегацијата на ЕУ во РМ.

По обраќањата ќе следува забавна програма како и , извлекување на добитниците на лотаријата, на кои ќе им бидат доделени велосипеди како симбол на користење на алтернативни превозни средства.