Работна средба на министерот Насер Нуредини и новоименуваниот амбасадор на Австрија Георг Вуцас

(03.10.2019) Mинистерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини оствари работна средба со новоименуваниот амбасадор на Австрија Георг Вуцас.

Темите дискутирани во текот на средбата, всушност беа продолжување на веќе претходно дискутираните иницијативи на средбата одржана во Њјујорк, помеѓу министерот Нуредини и австриската делегација по однос на континуираната подршка на Австрија во проектите од областа на животната средина.

Главниот акцент беше ставен на можноста да се зајакне нивната вклученост во развојот на нашата легислатива за управување со отпадот.