Министерот Нуредини се сретна со градоначалникот на Липково Еркан Арифи

(20.09.2019) Денес Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини се сретна со градоначалникот на Липково Еркан Арифи. Тема на состанокот беше реализацијата на проектот за изградба на таложник, како дел од филтер станицата за водоснабдување со питка вода во општина Липково. Министерот информираше дека постапката е во завршна фаза за избор на изведувачот, и дека работите ќе започнат многу скоро. Исто така, во текот на состанокот се разговараше и за можноста за инвестирање во проекти за животна средина.