Интервју на министерот Нуредини

Minister-youtubeВо изминативе шест месеци Министерството за животна средина и просторно планирање во соработка со УНДП  ја спроведуваше кампањата „Климата се менува, зошто не и ти?“ која имаше за цел не само да ја подигне свеста за климатските промени, туку и да мотивира на #КлиматскаАкција преку инспиративни конкретни примери од нашето секојдневие.

Во продолжение го споделуваме интервјуто со министерот Нуредини кој што зборуваше за прашања поврзани со оваа тема.