Yearly Archives: 2015

Соопштение за јавноста 11.12.2015 год.

Ве информираме дека денеска, 11.12.2015г., во ресторан Тетекс АРМ во Тетово, со почеток во 13.30 часот, ќе се одржи дебата на тема „Прогласување на Шар Планина за национален парк“. Дебатата е во организација на граѓанската асоцијација Мост, во рамки на проектот „Мобилен парламент“. На дебатата ќе присуствуваат претставници од министерството за животна средина и просторно… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 10.12.2015 год.

Ве информираме дека на 11.12.2015г, (петок), во 10:00 часот, во просториите на општина Кичево, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири градоначалникот на општина Кичево, Фатмир Дехари и директорот на ЈКП “Коминалец” – Кичево, Зендел Јонузи ќе потпишат договор за спроведување на ИПА Проектот “Изградба на пречистителна станица за отпадни води во општина… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 09.12.2015 г.

Ве информираме дека на 10.12.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири,градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски и директорот на ЈКП “Водовод”-Куманово, Горан Стојковски, ќе го потпишат договорот за спроведување на ИПА Проектот “Рехабилитација и проширување на канализациона мрежа во општина Куманово”. Потпишувањето на договорот ќе се одржи во просториите на о…. Прочитај повеќе »