Yearly Archives: 2015

Соопштение за јавноста 25.12.2015 год.

Ве информираме дека денеска, 25 декември 2015 година (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе одржи конференција за новинари во врска со состојбите со алармантното загадување на воздухот.  Пресот ќе се одржи во 14:00 часот во Министерството за животна средина и просторно планирање (бул. Гоце Делчев 18, зграда на МРТВ, 10-ти… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.12.2015 год.

Денеска, на 17 декември 2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири, ќе одржи состанок за состанок со градоначалниците на општините: Тетово, Кичево, Битола, Кавадарци и Градот Скопје на кој ќе се дискутира за појавата на епизодите со високи концентрации на PM10 честичките како и за активностите кои треба да се преземат… Прочитај повеќе »

Информација за фото конкурс на тема ефекти од климатските промени

Ве информираме дека во тек е фото конкурс #Делувај Сега, на тема „Ефекти на климатските промени“ . Конкурсот е организиран од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Француската Амбасада во Скопје и Министерството за животна средина и просторно планирање, со цел да се подигне свеста за ефектите кои ги имаат климатските промени… Прочитај повеќе »