Категорија: Соопштенија

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе присуствува на Министерската Конференција на Централно Европската Иницијатива која ќе се одржи на 09.10.2014г. (четврток) во  Виена. Темата на годинешната конференција е “Енергетски преобразби”, и на истата ќе земат учество министрите надлежни за животна средина од 10 држави од регионот. На конференцијата… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека утре на 01.10.2014г. (среда) заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски и градоначаникот на о.Сарај, Беким Мурати, ќе се приклучат во акцијата за чистење на дивите депонии во близина на изворот Рашче. Акцијата ќе започне во 10.30 часот. Ве покануваме со ваши екипи да присуствувате на настанот.

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека утре, на 30.09.2014г. (вторник) министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и ректорот на Државниот универзитет во Тетово проф. д-р Вулнет Амети ќе потпишат Меморандум за  соработка во областа животна средина. Настанот е закажан во 10:00 часот, во просториите на Државниот универзитет во Тетово. Ве покануваме со ваши екипи да… Прочитај повеќе »