Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 27.03.2015 год.

Ве известуваме дека на 30 март 2015 год., (понеделник), во х.Арка, во Скопје, со почеток во 10:30 часот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и британскиот амбасадор H.E. Едмунд Чарлс Гарет ќе се обратат на отварањето на завршната конференција на проектот: „Управување со процесот на пристапување кон ЕУ за секторот животна средина“…. Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 25.03.2015 год.

Ве информираме дека 27 март 2015г. (петок) министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе престојува во Сафранболу во Турција каде ќе зборува на EКO Конференцијата за климатски промени во делот наменет за високи претставници на земјите членки на ЕКО Секретаријатот (Economic Cooperation Organization), на балканските држави и на претставници на интернационални организации…. Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 22.03.2015 год.

Ве информираме дека по повод Светскиот ден на водите, заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски на 22 март 2015г. (недела), ќе присуствува на акцијата за подводно чистење на езерото Матка. Акцијата се изведува под покровителство на спелеонуркачкиот клуб „Врело“ како и други нуркачки клубови од Р. Македонија. Почетокот на активностите е… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 20.03.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 21 март 2015 г. (сабота) министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири и градоначалникот на општина Сарај Беким Мурати ќе се вклучат во акцијата за чистење на отпадот во кањонот Матка со која општина Сарај ја започнува пролетната кампања за чистење на неправилно одложениот отпад низ сите населени… Прочитај повеќе »

Соопштение 20.03.2015 год.

Ве информираме дека на 22 март 2015 г. (недела) министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири ќе се приклучи на акцијата за прекугранично чистење на речното корито на реката Лепенец која по повод Светскиот ден на водите ја организира граѓанската асоцијација 4х4х4 Балкански мостови од Македонија. Во акцијата ќе се чистат локации во… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста

Ве информираме дека утре, на 21 март 2015 г. (сабота) министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири и градоначалникот на општина Арачиново Брахим Ајвази официјано ќе го означат завршувањето на проектот „Реконструкцијата на ободниот канал во населено место Арачиново“. Настанот ќе се случи во 12 часот, кај училиштето Скендер Бег, на влезот на… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.03.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 18 март 2015 г. (среда) министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири заедно со раководниот кадар на Министерството ќе се сретне со граѓанските здруженија кои делуваат во областа животна средина, при што ќе дебатираат на тема: „ПРЕДИЗВИЦИ И АКТИВНОСТИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО Р. МАКЕДОНИЈА“. Дебата… Прочитај повеќе »

Известување за изменување и дополнување на Законот за управување со отпадот

Министерството за животна средина и просторно планирање започна постапка за изменување и дополнување на Законот за управување со отпадот, заради допрецизирање на надлежностите на органите во состав на Министерството за животна средина и просторно планирање како и допрецизирање на роковите во управната постапка ќе се обезбеди подобрување на спроведување на Законот за управување со отпад…. Прочитај повеќе »

Покана за јавна дебата 13.03.2015 год.

Во насока на развивање на дијалогот со граѓанскиот сектор, а со цел подобрување на состојбата со животната средина, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири Ве поканува на јавна дебата на тема: „ПРЕДИЗВИЦИ И АКТИВНОСТИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО Р. МАКЕДОНИЈА“. Вашите видувања, сугестии и идеи се добредојдени бидејќи нашата цел… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 12.03.2015 год.

Ве информираме дека заменикот на претседателот на Владата задолжен за европски прашања Фатмир Бесими, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и амбасадорот на Франција Н.Е. Лоренс ОЕР ќе се обратат на отварањето на семинарот за управување со водите кој што ќе се одржи на 12 март 2015 година (четврток), во Конференциската сала… Прочитај повеќе »