Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 17.09.2015

Ве информираме дека на 18.09.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе го посети локалитетот каде се изведуваат градежните активности од втората фаза – изградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово. Системот опфаќа осум и пол километарски довод од собирна комора – “Лешница” до собирна комора – “Студена Река”. Вкупната вредност… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 18.09.2015 год.

Ве информираме дека заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски на 18 септември 2015г. (петок) во Охрид ќе ја отвори Втората меѓународната конференција “Квалитет и компетентност 2015“, во организација на Македонското здружение на лаборатории и инспекциски тела МАКЛАБ и Институтот за акредитација на Република Македонија. Конференцијата има за цел развој и унапредување… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 18.09.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, ќе се обрати на конференцијата на тема “Состојбата со водостопанската инфраструктура“, која ќе се одржи на Градежниот факултет во Скопје. На конференцијата учество ќе земат стручни лица од областа каде акцент ќе биде ставен на браните, а воедно ќе се… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 10.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 10.09.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, заменик претседателот на Владата на РМ задолжен за спроведување на рамковен договор, Муса Џафери и градоначалникот на општината Гази Баба, Тони Трајковски, свечено ќе го означат отпочнувањето со изградба на секундарна фекална канализациона мрежа со вкупна должина од 600 м,… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 09.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 10.09.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе одржи работен состанок со градоначалниците на Источниот и Североисточниот плански регион. Тема на состанокот се проектите „Подготовка на техничка и тендерска документација за затварање на диви депонии во Источниот и Североисточниот регион” и “Подготовка на технички спецификации за набавка… Прочитај повеќе »

Информација до медиуми 01.09.2015

Почитувани, Ве информираме дека државниот секретар при Министерството за животна средина и просторно планирање д-р Соња Лепиткова, денеска, во 14.00 часот, ќе ги посети децата кои се испратени на климатска рехабилитација во детското одмаралиште во националниот парк Пелистер. Министерството за животна средина и просторно планирање и годинава обезбеди средства за седумдневна рехабилитација на 200 деца… Прочитај повеќе »

Информација до медиуми 26.08.2015 г.

Ве информираме дека, на 27.08.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, во 13 часот ќе ја посети општина Прилеп при што ќе оствари средба со градоначалникот Марјан Ристески и ќе присуствува на состанокот на кој ќе се разгледа статусот на договорот „Изградба на пречистителна станица во Прилеп“ и ќе се договорат … Прочитај повеќе »

Информација до медиуми 26.08.2015 год.

Ве информираме дека во четврток, на 27.08.2015г, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири во 11 часот ќе ја посети општина Гевгелија, каде што ќе оствари средба со градоначалникот Иван Франгов. Целта на средбата е да се направи увид во реализација на активностите за изградба на пречистителната станица во Гевгелија, како и посета… Прочитај повеќе »

Јавен повик за пријавување на кандидати за полагање на стручен испит за чувар во Национален парк Галичица

Врз основа на член 108 од Законот за заштита на природата (“Сл. весник на Република Македонија” бр. 67/04, 14/06, 84/07, 35/10, 47/11, 148/11, 59/12, 13/13, 163/13 и 41/14) и Правилникот за содржината на програмата за полагање на стручен испит за чувар во заштитено подрачје и начинот и постапката за полагање на стручниот испит (“Сл. весник… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 21.07.2015 год.

Ве информираме дека, утре, на 22.07.2015г., министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, на покана на министерот за животна средина на Луксембург, Карол Дишбург, ќе учествува на неформален министерски состанок на министрите за животна средина на ЕУ што, во рамките на Луксембуршкото претседателство со Советот на ЕУ, ќе се одржи во периодот од… Прочитај повеќе »