Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 15.10.2015

Ве информираме дека на 16.10.2015г, (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири во 11 часот ќе ја посети општина Брвеница каде заедно со министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот Енвер Пајазити  ќе присуствуваат на отпочнувањето на проектот за изградба на дел од фекалната канализациона мрежа во населените места  Брвеница… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 06.10.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, ќе присуствува на Првиот меѓународен форум за реформа на системот за издавање на градежни дозволи во Југоисточна Европа на тема „Реформа на градежни дозволи за поконкурентни региони“ кој на 07 октомври 2015г. (среда) ќе се одржи во Палатата Србија во Белград. Министерот Изаири… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 05.10.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири на 06.10.2015г. (вторник) ќе се обрати на дискусиониот панел „Енергетско моделирање во рамките на климатските промени и COP 21“. Настанот ќе се одржи во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје, со почеток во 10.00 часот. Работилницата е во организација на Тинк Тенкот… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ 02.10.2015

Македонија без отпад 2015 год. Ве информираме дека заменик министерот за животна средина и просторно планирање Стево Темелковски и градоначалниците на општина Ѓорче Петров, Сокол Митревски и на град Скопје, Коце Трајановски ќе се приклучат на централната акција од кампањата „Македонија без отпад 2015 г“, што ќе се одржи на 3-ти октомври 2015г. (сабота), во… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 02.10.2015 год.

акедонија без отпад 2015 год.- општина Гостивар Ве информираме дека утре, на 3-ти октомври 2015г. (сабота), во 11:00 часот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалникот на општина Гостивар Невзат Бејта ќе се приклучат на националната кампања „Македонија без отпад 2015“ во акцијата на чистење на отпад, на локација „Стари касарни“… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 30.09.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири утре, 01.10.2015г. (четврток), на Екон Eлектрон ДОО ќе додели дозвола за колективен постапувач со отпад од електрична и електронска опрема. Настанот ќе се одржи во просториите на „Сетек“ на ул. Рузвелтова бр.21, со почеток во 12.00 часот. Ова е четврта дозвола која Министерството… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ 22.09.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 23.09.2015г. (среда), во х.Континентал – Скопје, со почеток во 09:00 ч., министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе се обрати на отворањето на работилницата која се одржува во рамките на проектот: „Градење на Виртуелен западно балкански центар за хидрометеоролошки услуги и климатски промени„ Ве покануваме со Ваши… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 21.09.2015г.

Ве информираме дека утре, на 22 септември 2015 година,(вторник) во 10:00 часот, заменик министерот за животна средина, Стево Темелковски, ќе се приклучи на велосипедското дефиле кое ќе стратува во 10:00 часот пред Порта Македонија. Велосипедистите ќе се движат по маршрутата: Порта Македонија – ул.Димитрие Чуповски – бул. Климент Охридски – бул. Партизански одреди, се врти… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ 21.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 21.09.2015г. (понеделник), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, ќе ја отвори јавната стручна расправа занацртот за изменување и дополнување на водостопанската основа на Република Македонија за акумулација „Јагмулар„ на река Брегалница. Почетокот на расправата е закажан за 12:00 часот во Стопанска Комора во Скопје Ве покануваме со Ваши… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 18.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 21.09.2015г. (понеделник), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе одржи работен состанок со градоначалниците на Источниот и Североисточниот плански регион. На состанокот ќе бидат презентирани изработените документи и ќе се разгледуваат и дискутираат идните активности од областа на управување со отпад во регионите, со цел информирање на засегнатата… Прочитај повеќе »