Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 03.12.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири утре (четврток), 03.12.2015 година, ќе се обрати на завршниот настан за проектот „Техничка помош за зајакнување на институционалните капацитети за усогласување и имплементација на законската регулатива во областа на управување со водите“, кој се спроведува со поддршка од Европската Унија. Настанот на кој… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 24.11.2015 год.

Ве информираме дека на 25.11.2015г. (среда), во 11 часот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе ја посети општина Дебар, при што заедно со градоначалникот Ружди Лата ќе го означат започнувањето на проектот „Доизградба на атмосферска канализација на град Дебар, крак – улица 8 Септември и Братство Единство“. Ве покануваме со Ваши… Прочитај повеќе »

Соопштение за јабноста 23.11.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 24.11.2015г. (вторник), во Хотел Холидеј Ин министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе има поздравно обраќање на дводневниот состанок на Извршнотo Тело на Европскиот процес за здравје и животна средина, како дел од подготовките за следната VI-та министерска конференција за здравје и животна средина која ќе се… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 19.11.2015 год.

Ве информираме дека утре на 20.11.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири заедно со Н.Е. Лоренс ОЕР амбасадор на Франција и Н.Е. Луиза Винтон, постојан претставник на УНДП во Македонија ќе ги доделат наградите за најдобри достигнувања на учесниците на фотоконкурсот „Делувај Сега“ и натпреварот за медиуми „Борба против климатските промени“…. Прочитај повеќе »

Соопштрение за јавноста 13.11.2015 година

Ве информираме дека денес на 13.11.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе оствари средба со градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски при што ќе ја разгледа можноста за решавање на проблемот со фекалната канализација во населбата Дарданија во о.Куманово. Изјави за новинари ќе бидат дадени во 12:30 часот во просториите… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 02.11.2015 год.

Ги покануваме уредниците и новинарите кои ја водат областа животна средина во вторник, 3.11.2015г. на прес конференција на кој ќе зборува министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, Н.Е. Лоренс Оер, амбасадор на Франција и Н.Е. Луиза Винтон, постојан претставник на УНДП во Република Македонија. Пресот ќе се одржи во 12 часот, во… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 30.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, 31.10.2015 година (сабота), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалникот на Тетово, Теута Арифи, ќе направат увид на тековните активности за изградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово – осум ипол километарски довод од собирна комора – “Лешница” до собирна комора – “Студена Река”. Организиран е превоз… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 29.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 30.10.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, амбасадорот на Франција во Македонија, Н. Е. Лоренс Оер и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски ќе се обратат на отварањето на јавната расправа на тема „Проценка на можните решенија за третман на отпадните води и милта и препорачани… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 26.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 27.10.2015г. (вторник), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе направи увид во реализација на проектот за изградба на секундарна фекална канализациона мрежа на улиците 37 и 22 во н.м. Ченто. Ве покануваме со Ваши екипи да присуствувате на настанот кој е закажан во 10.00 часот, на локација… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 20.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 21.10.2015г. (среда), министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири ќе се обрати наотворањето на конференцијата на тема: „Искористување на отпадот како инвестициска можност во Македонија“која ќе се одржи во х. Буши Ресорт и Спа, Стара Чаршија, Скопје. Меѓународната годишна конференција е во организација на Македонската Асоцијација за управување… Прочитај повеќе »