Категорија: Соопштенија

Информација до медиуми 26.08.2015 г.

Ве информираме дека, на 27.08.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, во 13 часот ќе ја посети општина Прилеп при што ќе оствари средба со градоначалникот Марјан Ристески и ќе присуствува на состанокот на кој ќе се разгледа статусот на договорот „Изградба на пречистителна станица во Прилеп“ и ќе се договорат … Прочитај повеќе »

Информација до медиуми 26.08.2015 год.

Ве информираме дека во четврток, на 27.08.2015г, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири во 11 часот ќе ја посети општина Гевгелија, каде што ќе оствари средба со градоначалникот Иван Франгов. Целта на средбата е да се направи увид во реализација на активностите за изградба на пречистителната станица во Гевгелија, како и посета… Прочитај повеќе »

Јавен повик за пријавување на кандидати за полагање на стручен испит за чувар во Национален парк Галичица

Врз основа на член 108 од Законот за заштита на природата (“Сл. весник на Република Македонија” бр. 67/04, 14/06, 84/07, 35/10, 47/11, 148/11, 59/12, 13/13, 163/13 и 41/14) и Правилникот за содржината на програмата за полагање на стручен испит за чувар во заштитено подрачје и начинот и постапката за полагање на стручниот испит (“Сл. весник… Прочитај повеќе »