Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 10.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 10.09.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, заменик претседателот на Владата на РМ задолжен за спроведување на рамковен договор, Муса Џафери и градоначалникот на општината Гази Баба, Тони Трајковски, свечено ќе го означат отпочнувањето со изградба на секундарна фекална канализациона мрежа со вкупна должина од 600 м,… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 09.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 10.09.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе одржи работен состанок со градоначалниците на Источниот и Североисточниот плански регион. Тема на состанокот се проектите „Подготовка на техничка и тендерска документација за затварање на диви депонии во Источниот и Североисточниот регион” и “Подготовка на технички спецификации за набавка… Прочитај повеќе »

Информација до медиуми 01.09.2015

Почитувани, Ве информираме дека државниот секретар при Министерството за животна средина и просторно планирање д-р Соња Лепиткова, денеска, во 14.00 часот, ќе ги посети децата кои се испратени на климатска рехабилитација во детското одмаралиште во националниот парк Пелистер. Министерството за животна средина и просторно планирање и годинава обезбеди средства за седумдневна рехабилитација на 200 деца… Прочитај повеќе »