Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 17.09.2015

Ве информираме дека на 18.09.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе го посети локалитетот каде се изведуваат градежните активности од втората фаза – изградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово. Системот опфаќа осум и пол километарски довод од собирна комора – “Лешница” до собирна комора – “Студена Река”. Вкупната вредност… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 18.09.2015 год.

Ве информираме дека заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски на 18 септември 2015г. (петок) во Охрид ќе ја отвори Втората меѓународната конференција “Квалитет и компетентност 2015“, во организација на Македонското здружение на лаборатории и инспекциски тела МАКЛАБ и Институтот за акредитација на Република Македонија. Конференцијата има за цел развој и унапредување… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 18.09.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, ќе се обрати на конференцијата на тема “Состојбата со водостопанската инфраструктура“, која ќе се одржи на Градежниот факултет во Скопје. На конференцијата учество ќе земат стручни лица од областа каде акцент ќе биде ставен на браните, а воедно ќе се… Прочитај повеќе »