Категорија: Соопштенија

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека на 20 ноември 2014 г. заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски ќе се обрати на Заедничкиот  состанок на членките на Монтреалскиот протокол за супстанциите што ја осиромашуваат озонската обвивка и Виенската конвенција за заштита на озонската обвивка, кој од  17 – 21.11.2014 година ќе се одржува во Париз,… Прочитај повеќе »

СООПШТЕНИЕ  ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека заменик министерот за животна средина и просторно планирање, м-р Стево Темелковски ќе се обрати на настанот за претставување на клучните наоди на Иницијалниот извештај за категоризација на Преспанското, Охридското и Скадарското Езеро подготвен во согласност со Рамковната директива за води на ЕУ. Настанот ќе се одржи на 18 ноември 2014г. (вторник), во… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Почитувани, Ве информираме дека утре, на 13.11.2014г.(четврток), во 11:00 часот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе се обрати на доделувањето на опремата за собирање и рециклирање на средства за ладење на бесплатно користење на сервисери на ладилни уреди. Настанот ќе се одржи во просториите на Шмит Карго Бул (Schmitz Cargo Bull),  во населба… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе присуствува на Министерската Конференција на Централно Европската Иницијатива која ќе се одржи на 09.10.2014г. (четврток) во  Виена. Темата на годинешната конференција е “Енергетски преобразби”, и на истата ќе земат учество министрите надлежни за животна средина од 10 држави од регионот. На конференцијата… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека утре на 01.10.2014г. (среда) заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски и градоначаникот на о.Сарај, Беким Мурати, ќе се приклучат во акцијата за чистење на дивите депонии во близина на изворот Рашче. Акцијата ќе започне во 10.30 часот. Ве покануваме со ваши екипи да присуствувате на настанот.

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека утре, на 30.09.2014г. (вторник) министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и ректорот на Државниот универзитет во Тетово проф. д-р Вулнет Амети ќе потпишат Меморандум за  соработка во областа животна средина. Настанот е закажан во 10:00 часот, во просториите на Државниот универзитет во Тетово. Ве покануваме со ваши екипи да… Прочитај повеќе »