Архива

Регионален координативен состанок на NFP – Националните координатори за соработка со Европската агенција за животна средина

Во период од 09.12 – 11.12.2019 година во Виена, Австрија, се одржа регионален координативен состанок на NFP – Националните координатори за соработка со Европската агенција за животна средина, заедно со претставниците од ЕЕА задолжени за соработка со земјите од Западен Балкан и претставници од делегациите на Европската Комисија во земјите од Западен Балкан. Овој координативен… Прочитај повеќе »

Состанок на Управниот Одбор на Европската агенција за животна средина и промоција на Извештајот за состојбата и перспективата на животната средина во Европа – SOER 2020

Во период од 02.12-05.12.2019 година во Брисел, Белгија, се одржа работен состанок на Управниот Одбор на Европската агенција за животна средина, каде за прв пат со статус на набљудувач, учествуваше претставник од земјите од Западен Балкан, како земји соработнички со ЕЕА. На овој состанок,  Државниот Секретар,  Ана Петровска имаше улога на набљудувач во Управниот Одбор… Прочитај повеќе »

Одржан овогодинешниот Clean Air Forum во организација на Европската Комисија

Во период од 27.11-30.11.2019 година во Братислава, Словачка, се одржа Clean Air Forum, во организација на Европската Комисија од Брисел. Форумот за чист воздух, беше фокусиран на четири теми: амбиентален воздух и здравјето, амбиентален воздух и енергетика, амбиентален воздух и земјоделие, како и механизми за финансирање на активности за чист воздух. На овој форум беа… Прочитај повеќе »