Архива

Одржан работен состанок за индикатори за животна средина и мониторинг и работилница за статистики во областа на отпадот

Одржан работен состанок за индикатори за животна средина и мониторинг и работилница за статистики во областа на отпадот

(03-09.11.2013) Во организација на на UNECE (Економска комисија за Европа на Обединетите нации) и UNSD (Секторот за статистика на Обединетите нации), во Женева, Швајцарија се одржa работен состанок за индикатори за животна средина и мониторинг како и работилницата за статистики во областа на отпадот. На состанокот учествуваа претставници од ЕЕССА земјите, Македонија, Србија, Хрватска, Словенија,… Прочитај повеќе »

ЕИОНЕТ работилница за одржлива продукција и консумацијана земјите членки и земјите соработнички на Европската Агенција за Животна Средина

ЕИОНЕТ работилница за одржлива продукција и консумацијана земјите членки и земјите соработнички на Европската Агенција за Животна Средина

(24-25.10.2013 год.) Во периодот од 24 до 25 октомври 2013 година во зградата на Европската Агенција за Животна Средина во Копенхаген, Данска, се одржа ЕИОНЕТ работилница за одржлива продукција и консумација со вклучена употреба на ресурси, на која присуствуваа националните контакт лица за одржлива продукција и консумација на земјите членки и земјите соработнички на Европската… Прочитај повеќе »

Одржан регионален состанок за квалитет на воздух за земјите од Западен Балкан и 18та ЕИОНЕТ работилница за оценка и управување со квалитет на воздух

(23-25.10.2013 год.) Во организација на Европскиот тематски центар за воздух и климатски промени, Европска агенција за животна средина, се одржа регионален состанок за квалитет на воздух за земјите од Западен Балкан на 23.10.2013 година и 18та ЕИОНЕТ работилница за оценка и управување со квалитет на воздух од 24.10 до 25.10.2013година во Даблин, Ирска. На ЕИОНЕТ… Прочитај повеќе »