Известување до јавноста за пожарот во зградата на поранешна Комерцијална банка

Во пожарот кој денеска изутрина избувна на првиот кат во зградата на поранешна Комерцијална банка, каде се сместени просториите на Државниот инспекторат за животна средина, нема повредени лица, а според првичните информации добиени од Инспекторатот, причинета е материјална штета во три нивни канцеларии.

На истиот спрат се наоѓаат канцелариите на Одделението за комуникација со јавност при Министерството за животна средина и просторно планирање. Во моментот на избувнување на пожарот, пред 07.00 часот, ниту еден од вработените не бил присутен во тие канцеларии. За утврдување на евентуална материјална штета во овие простории, ќе се формира комисија во рамки на Министерството.

Во тек е увидот од страна на Министерството за внатрешни работи, со кој ќе се утврди причината за пожарот.