Соопштение за јавноста 06.10.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, ќе присуствува на Првиот меѓународен форум за реформа на системот за издавање на градежни дозволи во Југоисточна Европа на тема „Реформа на градежни дозволи за поконкурентни региони“ кој на 07 октомври 2015г. (среда) ќе се одржи во Палатата Србија во Белград.

Министерот Изаири ќе учествува со свое излагање во Панел I кој се однесува на воведување на електронски системи за издавање на градежни дозволи.