Категорија: Соопштенија

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Почитувани, Ве информираме дека утре, на 13.11.2014г.(четврток), во 11:00 часот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе се обрати на доделувањето на опремата за собирање и рециклирање на средства за ладење на бесплатно користење на сервисери на ладилни уреди. Настанот ќе се одржи во просториите на Шмит Карго Бул (Schmitz Cargo Bull),  во населба… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе присуствува на Министерската Конференција на Централно Европската Иницијатива која ќе се одржи на 09.10.2014г. (четврток) во  Виена. Темата на годинешната конференција е “Енергетски преобразби”, и на истата ќе земат учество министрите надлежни за животна средина од 10 држави од регионот. На конференцијата… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Ве информираме дека утре на 01.10.2014г. (среда) заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски и градоначаникот на о.Сарај, Беким Мурати, ќе се приклучат во акцијата за чистење на дивите депонии во близина на изворот Рашче. Акцијата ќе започне во 10.30 часот. Ве покануваме со ваши екипи да присуствувате на настанот.