U shëmua Dita e Planetit Tokë

Dhuratë e natyrës në planetin tonë janë miliona specie që njohim dhe i duam, dhe shumë më tepër që mbeten për t’u zbuluar. Për fat të keq, njeriu shkel në mënyrë të pakthyeshme ekuilibrin e natyrës dhe si rezultat, bota përballet me shkallën më të madhe të zhdukjes së specieve. Shkaqet e shkatërrimit global reduktimit të… Lexoni me shume »

Thellohet bashkëpunimi me Bullgarinë në mbrojtjen e mjedisit jetësor

(11.04.2019 ) Sot, në Sofje, me ftesë të Ministrit të Mjedisit Jetësor dhe Ujërave të Republikës së Bullgarisë, Neno Dimov, delegacioni i Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, i udhëhequr nga Ministri Sadulla Duraki, zhvilloi një takim dypalësh me homologët bullgarë. Në takimi u shkëmbyen përvojat dhe arritjet në fushën e mjedisit dhe u… Lexoni me shume »

Në Shkup, u mbajt takimi i 24-të i komitetit këshillëdhënës të Marrëveshjes për mbrojtjen e familjes së lakuriqëve Evropian (EUROBATS)

(01.04.2019) Sot, sekretari i shtetit në Ministrinë e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapsinor Ana Petrovska hapi takimin e 24-të të Komitetit Këshillëdhënës të Marrëveshjes për mbrojtjen e familjes së lakuriqëve Europian (EUROBATS), i cili zhvillohet nga 1 deri në 3 prill në Shkup. Në fjalën e saj të hapjes, Petrovska mirëpriti projektet shkencore, kërkimore dhe… Lexoni me shume »

Punëtoria për përcaktimin e hapave të ardhshëm, kompetencave dhe koordinimit të përbashkët dhe komunikimit ndërmjet palëve të interesuara

(28.03.2019) Sot në Shkup, u mbajt punëtoria e dytë për ngritjen e vetëdijes publike për domethënien dhe rëndësinë e heqjes së Lindanit nga deponia e vogël në fabrikën Ohis. Punëtoria u organizua nga Shoqata Ekologjike Maqedonase dhe në koordinim me Zyrën e Ndotësve Organik të Qëndrueshëm (POPs) të Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor… Lexoni me shume »

KONFERENCA NDËRKOMBËTARE NË STAMBOLL: Luftimi i ndryshimeve globale të klimës dhe forcimi i bashkëpunimit ndërkombëtar në menaxhimin e mbeturinave

Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Sadulla Duraki, sot dhe nesër merr pjesë në Konferencën ndërkombëtare për mbrojtjen e mjedisit jetësor (IREMCON III) me temën “Lufta kundër ndryshimeve klimatike globale dhe forcimi i bashkëpunimit ndërkombëtar në menaxhimin e mbeturinave ” që po mbahet në Stamboll. Në Konferencë marrin pjesë një numër i madh i… Lexoni me shume »

Konferenca “Projektet e hidroenergjetike dhe mbrojtja e natyrës – sfidat dhe zgjidhjet”

(25.03.2019) Sot, zëvendësministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Jani Makraduli, mori pjesë në konferencën ndërkombëtare “Projektet e hidroenergjetike dhe mbrojtja e natyrës – sfidat dhe zgjidhjet”, organizuar nga Fronti 21/42 në Shkup. Konferenca është pjesë e fushatës “Zemra blu e Evropës”, e cila synon të mbrojë lumenjtë dhe rrjedhat e tyre. – Sot, kur… Lexoni me shume »

Makraduli zhvilloi një takim pune me delegacionin e Partneritetit global të ujit

Sot nëMinistrinë e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, në kuadër të procesittë përgatitjes së Planit aksionalstrategjik për pellgun e lumit Drin, zëvendësministri Jani Makraduli zhvilloi një takim pune me një delegacion të partneritetit global të ujit (zbatues i projektit të Drinit GEF / UNDP) të udhëhequr nga koordinatori Dimitris Falutsosdhe koordinatori kombëtar i projektit të… Lexoni me shume »