Yearly Archives: 2019

Нуредини: Единствено со градење на партнерски однос со граѓанските здруженија можеме побрзо и поефикасно да ги постигнеме заедничките цели

Денешната средба на министерот за животна средина и просторно планирење Насер Нуредини со претставниците на граѓанските здруженија се одвиваше во атмосфера на конструктивна размена на информации и сугестии, со цел да се  воспостави синергична соработка преку која ќе се постигнат заедничките цели во однос на животнтата средина. Тема на средбата, која е  прва во низата… Прочитај повеќе »

Обезбедени дополнителни средства за пречистителната станица за отпадни води во Кочани

(24.12.2019г.)Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, амбасадорот на Швајцарската Конфедерација, Сибил Сутер Техада, градоначалникот на Кочани, Николчо Илијев, и директорот на ЈП Солидарност од Виница, Александар Трајков, го потпишаа Анексот на проектниот Договор за пречистителна станица за отпадни води во Кочани, со кој се обезбедија дополнителни средства за реализација на овој важен… Прочитај повеќе »