Соопштение за јавноста 19.09.2019 год.

Ве известуваме дека утре, на 20.09.2019г. (петок) државниот секретар при Mинистерството за животна средина и просторно планирање Ана Петровска,ќе се приклучи на велосипедското дефиле по повод одбележувањето на Денот без автомобили 2019, кое ќе стартува во 11:30 часот од паркот Ибни Пајко позади Националната Филхармонија. Велосипеди ќе возат и в.д шефот на делегацијата на ЕУ Џулијан Васало, градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, амбасадори акредитирани во РСМ, претставници на ЕУ, пратеници во Собранието на РСМ и ученици од скопските средни училишта .

Велосипедистите ќе се движат по маршутата: ул.Филип II Македонски, бул. Гоце Делчев, бул.ВМРО, бул. Партизански одреди, бул. 8ми Септември, бул.Илинден и Градски Парк – Школка.

Велосипедското дефиле на кое можат да се приклучат и сите граѓани ќе заврши кај Школката во Градски парк, каде во 12 часот ќе започне забавната програма. Повеќе среќни добитници преку лотарија ќе добијат велосипеди, кациги и други аксесоари, како симбол на користење на алтернативни превозни средства.

Ве покануваме со Ваши екипи, медиумски да го покриете настанот.