Yearly Archives: 2018

Осоговските Планини ќе се прогласат за заштитено подрачје

(24.12.2018г.) Денеска, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули учествуваше на состанокот со сите клучни засегнати страни за дефинирање на предлог- граници и зони за формирање на заштитено подрачје Осоговски Планини. Истакнувајќи дека заштитените подрачја се приоритет на Министерството, не само во рамки на овогодинешната програма за зачувување на природата на Македонија,… Прочитај повеќе »

Макрадули оствари средба со својот колега од Р.Полска на COP 24

(13.12.2018г.) Во рамките на Светската конференција за климатски промени – СОР 24, заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, оствари средба со помошникот државeн секретар во Министерството за животна средина на Република Полска, Славомир Мазурек. На средбата беше изразено обострано задоволство од добиената поддршка за министерската декларација “Оn forest for the climate”,… Прочитај повеќе »

Макрадули на глобалниот климатски самит во Полска

 (11.12.2018г.) Денеска, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули зема учество и говореше на денешната сесија од Дијалогот Таланоа кој се одржува во рамки на 24-тата конференцијата на ОН за климатски промени (COP 24) што од 9-14 декември се одржува во Катовице, Полска. Во рамки на сесијата, заменик министерот Макрадули ја сподели… Прочитај повеќе »