Yearly Archives: 2016

Информација до јавноста

Почитувани, Министерството за животна средина и просторно планирање и Програмата за развој на Обединетите Нации ја покануваат јавноста да учествува во електронското испитување на јавното мислење за климатските промени, кое се спроведува во рамките на проектот „Втор национален извештај за климатски промени“. Своето мислење треба да го искажете пополнувајќи го е- прашалник насловен „ Дали… Прочитај повеќе »

Дримската конференција : Одличен моментум за процесот на прекуграничната соработка за управување со басенот на река Дрим

На петтата годишнина од потпишувањето на Мeморандумот за заедничка визија на Дримскиот Басен и првата година од отпочнувањето на ГЕФ Дримскиот Проект, повеќе од 120 претставници се собраа во Приштина како индикатор на силен моментум за дримскиот процес во оваа година. Операционализацијата на ГЕФ Дримскиот проект и имплементацијата која во наредните 4 години тежи 5.5… Прочитај повеќе »

Започнат Твининг проектот за јакнење на административните капацитети за спроведување на Рамковната директива за отпад и директивите за посебните текови на отпад

(14.12.2016г.) Денеска во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје беше означено започнувањето на Твининг проектот за јакнење на административните капацитети за спроведување на Рамковната директива за отпад и директивите за посебните текови на отпад. На настанот локални и странски експерти одржаа презентации на тема управување со отпадот во нашата држава. – Во областа на… Прочитај повеќе »