Yearly Archives: 2015

Зајакнување на соработката меѓу локалната и централната власт во справувањето со загадувањето на воздухот

Денеска во просториите на Министерството за животна средина и просторно планирање се одржа состанок на министерот Нурхан Изаири со градоначалниците на Град Скопје, Коце Трајановски и на Битола, Владимир Талевски, како и со претставниците на општините Тетово, Кавадарци и Кичево. Имајќи ја предвид комплексноста на проблемот со појавата на високи концентарции на PM10 честичките особено… Прочитај повеќе »

Почнува имплементационата фаза на Проектот за прекугранично управување со Дримскиот басен

(16.12.2015г.) Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски, денеска, во Тирана, Албанија се обрати на состанокот со кој започнува имплементационата фаза на ГЕФ проектот: „Овозможување на прекугранична соработка и интегрирано управување со водените ресурси во поширокиот Дримски Басен“. – Се надевам дека, за време на имплементацијата на проектот за Дрим, целосно ќе… Прочитај повеќе »

Министерот Изаири на 76-та седница на Комитетот за домување и управување со земјиштето на УНЕЦЕ

(15.12.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири на 14 и 15 декември престојува во Женева, Швајцарија, каде учествува на 76-тата седница на Комитетот за домување и управување со земјиштето на Економска Комисија на Обединети Нации за Европа (UNECE). На Конференцијата, високи владини претставници и важни чинители од регионот на УНЕЦЕ, како и… Прочитај повеќе »