Nuredini: Mbështetja e vendeve të zhvilluara është e nevojshme për një tranzicion të drejtë të vendeve në zhvillim

Ministri Naser Nuredini drejtoi sot sesionin e parë të Takimit jo-formal të Ministrave të Mjedisit të BE-së në Lubjanë, kushtuar negociatave ndërkombëtare për klimën dhe rrugës për në COP26, duke prezantuar ambicien kombëtare në rritje për të ulur emetimet e gazeve serë në 51% deri në 2030 krahasuar me vitin 1991, dmth një ulje neto… Lexoni me shume »

NUREDINI: Vending makinat janë një hap përpara detyrimeve të reja më të forta të parashikuara në legjislacionin e ri për mbeturinat   

Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini, sot së bashku me PAKOMAK-un, ambasadoren e Zvicrës dhe drejtorin e VERO Marketeve promovuan viding makineritë e shumëpritura, të cilat nga sot qytetarët e Shkupit mund t’i përdorin dhe t’i hedhin mbeturinat e paketimit, dhe për në këmbim ata marrin “pikë të gjelbërta” që mund t’i përdorin për të blerë produkte nga Vero, si dhe për… Lexoni me shume »