Yearly Archives: 2015

Министерската конференција во Скопје значаен чекор напред кон Самитот за клима во Париз 2015

(06.11.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири денеска, ја отвори меѓународната министерска конференција „Кон Самитот за клима во Париз 2015, предизвици за земјите членки на ЦЕИ“, на која повеќе од 150 учесници од висок ранг, меѓу кои 9 делгации на министерско ниво од земјите членки на ЦЕИ, 16 претставници од амбасади во… Прочитај повеќе »

Презентирани подготовките на Македонија за климатскиот самит во Париз

(03.11.2015г.)Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, амбасадорот на Франција Н.Е. Лоренс Оер и постојаниот претставник на УНДП во Република Македонија, Н.Е. Луиза Винтон на денешниот прес за новинари ја најавија министерската конференција: „Кон климатскиот самит во Париз 2015, предизвици за државите членки на ЦЕИ“, која ќе се одржи во Скопје, на 6… Прочитај повеќе »

Изаири и Арифи извршија увид во изградбата на цевководот на Шар Планина

(31.10.2015) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалничката на општина Тетово, Теута Арифа избршија увид во завршните работи од цевководот што се гради на Шар Планина за новиот водоснабдителен систем на град Тетово – запад на Студена Река и изворите на Пена. Министерот Изаири посочи дека од 8,5 километри што според… Прочитај повеќе »