Yearly Archives: 2015

Министерот Изаири на состанок на Извршнотo тело на Европскиот процес за здравје и животна средина

(24.11.2015г.) Mинистерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска, се обрати на отварањето на дводневниот состанок на Извршнотo тело на Европскиот процес за здравје и животна средина, на кој приоритетни беа темите за управување со ризиците од аерозагадувањето, управување со разните видови отпад, изградбата на отпорни урбани населби и справувањето со климатските промени…. Прочитај повеќе »

Доделени наградите за најдобрите фотографии од фото-конкурсот #Делувај Сега и најдобрите стории од натпреварот за медиуми Борба против климатските промени

(20.11.2015) Денеска министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири, амбасадорката на Република Франција, Лоренс Оер и постојаниот претставник на УНДП, Луиза Винтон свечено ги доделија наградите на 20-те најдобри од првиот фото конкурс за климатски промени во државата, #Делувај Сега како и за двајца новинари за сторија на тема „Борба против климатските промени“…. Прочитај повеќе »

Ќе се санира коритото на Липковска Река

(13.11.2015г.) Денеска министерот за животна средина и просторно плнирање Нурхан Изаири и министерот за локална самоуправа Љирим Шабани ја посетија општина Куманово со цел да дефинираат активности, согласно ингеренциите, за решавање на актуелните проблеми со кои се соочуваат жителите на општина Куманово. Двајцата министри ја посетија локацијата во населба Дарданија или популарно викана „Кај бавџи“,… Прочитај повеќе »