Yearly Archives: 2015

Јавен повик за изразување на интерес за учество во реализација на проекти

Во рамки на проектната соработка со Кралството Норвешка, Министерството за животна средина и просторно планирање реализира два проекти со наслов: -          „Градење на капацитети за поддршка на имплементације ЕУ ЕТС во Република Македонија“ и -          „Интегрирана контрола и превенција од загадување“ Проектите овозможуваат директна поддршка на процесот на пристапување во ЕУ, а согласно Националната програма… Прочитај повеќе »

Пуштен во употреба водоводниот систем во Липково

(30.12.2015г.)Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири,денеска заедно со градоначалникот на општина Липково, Садула Дураку,министерот за економија Беким Незири и министерот за локална самоуправа Лирим Шабани свечено ги пуштија во употреба крак 1 и крак 3 од водоводниот систем во Липково. Вкупната должина на крак 1 и крак 3 од водоводниот систем изнесува… Прочитај повеќе »

Привршува изградбата на пречистителна станица за отпадни води во Глумово-Шишево во општина Сарај

(28.12.2015) Денеска, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири заедно со градоначалникот на општина Сарај, Беким Мурати направија увид во реализацијата на проектот за изградба на пречистителна станица за отпадни води во Глумово-Шишево во општина Сарај. При увидот е констатирано дека е проектот е во завршна фаза. Имено, физичките работи на објектите се… Прочитај повеќе »