Makraduli_rabotilnica_TAIEX
Макрадули на работилница за биодиверзитет за имплементација на Европската зелена агенда во Западен Балкан и Турција
Активната заштита на биолошката разновидност бара добра прекугранична соработка. Ова беше целта за еднодневната  работилница за биодиверзитет во Западен Балкан и Турција, која се одржа
2
Се финализираат договорите за соработка со општините од Североисточниот плaнски регион
(15.11.2019 г.) Денеска, се финализираа договорите за соработка со општините од Североисточниот плaнски регион за “СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА РЕГИОНАЛЕН СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ
Samit_2025_2
Министерот Нуредини присуствуваше на “Самитот 2025” во Скопје
(15.11.2019 г.) Денеска, министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини учествуваше на панел-дискусијата за иновациите и нивното влијание врз животната средина, загадување на
Komisija_vlada_1
Комисијата за еднакви можности на жените и мажите дебатираше за родовиот аспект на климатските промени
(14.11.2019г.) Во рамките на проектите за климатски промени кои Министерството за животна средина и просторно планирање ги спроведува со поддршка на Програмата за развој на
nuredini_1
Се подготвува долгорочна стратегија и закон за Климатска Акција
(14.11.2019г.) Денеска, во Скопје се одржа консултативна работилница за проценка на административните, техничките и правните прашања на проектот „Подготовка на долгорочна стратегија и закон за
javna_rasprava_ohrid_1
Oхриѓани и стружани со свои ставови за Планот за управување со Охридскиот регион
Во вторникот на 12.11.2019 г. во Охрид и Струга беа презентирани деталите содржани во Нацрт-планот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион


  Повеќе настани - 2015

МЖСПП

МЖСПП