2020_EMW_Banner
Под мотото „Мобилност за сите без емисии“ од 16 – 22 септември се одбележува ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ
Денеска, во повеќе градови во државата, како и во цела Европа,започна одбележувањето на Европската недела на мобилност (од 16-22 септември), која оваа година поради пандемијата
Sorabotka_MZSPP_Svedska
Реафирмирани приоритетните области за соработка на МЖСПП и Шведска
Министерот за животна средина и просторно планирањеНасер Нуредини денекс оствари официјална средба и со амбасадорката на Кралство Шведска, Н. Е. Кристин Форсгрен Бенгтсон и координаторот
mernistanici
Состојба со мерни инструменти од Автоматските мониторинг станици од ДАМСКАВ
Министерството за животна средина и просторно плнирање информира дека од вкупно 17 мерни станици и една мобилна во моментов сите се во функција. Во мерните
MZSPP_GIZ_1
Продолжува добрата соработка на МЖСПП и ГИЗ
Министерот Нуредини денеска се сретна со директорот на Германското друштво за меѓународна соработка (ГИЗ), Дејвид Оберхубер и тимот кој работи во организацијата на полето на
MZSPP_Cair_1
Второто најголемо родилиште во државата, повеќе нема да биде причинител за загадување на градот Скопје
„Ова е е одличен позитивен пример за тоа како институциите можат да преземат одговорност и да придонесат кон енергетската ефикасност, и пред се, преку промената
Nuredini_PresMZSPP_1
НУРЕДИНИ: Нема компромис со животната средина
„Иако ни претстои период со здравствени и економски предизвици, како Министер за животна средина и просторно планирање ќе се залагам да нема компромиси со заштитата


  Повеќе настани - 2015

МЖСПП

МЖСПП