Соопштение за јавноста 30.01.2020 год.

Ве информираме дека утре, на 31.01.2020г. (петок) во 12.30 часот министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини ќе одржи прес конференција со цел да се информира јавноста за координираните активности, соработката на институциите за справување со отпадот и за конкретно преземените мерки. На прес конференцијата се поканети и градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, директорот на депонијта Дрисла- Скопје ДОО Коста Начески, директорот на Царинска управа Ѓоко Танасовски и претставник на Државниот инспекторат за животна средина.

Пресот ќе се одржи во Кабинетот на Министерот.

(Зграда на МЖСПП, плоштад Пресвета Богородица 3, 8 спрат).

Ве покануваме со Ваши екипи да присуствувате на пресот.