Hapet thirrja e dytë publike„О2 Sfida 2“për përballje me ndryshimet klimatike

Përballja me ndryshimet  klimatike është objekt i thirrjes së dytë publike„02 Sfida 2“, e iniciuar nga Fondi i inovacioneve dhe zhvillimit teknologjik (FIZHT) në bashkëpunim me Ministrinë e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor dhe Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP). Sfida ka për qëllim të ngrisë niveline inovacionit, duke ofruar mbështetje financiare për… Lexoni me shume »

Таkim me kryetarin e Këshillit Kombëtar të Austrisë

Ministri i Mjedisit Јetësordhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini, me ftesë të kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi, iu bashkua drekës së punës e cilau organizua për nder të kryetarit të Këshillit Kombëtar të Austrisë Volfgang Sobotka dhe delegacionit, i cili po zhvillon sot një vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Me këtë rast, në… Lexoni me shume »

Institucionet koordinuese përgjegjëse për ndërmarrjen e veprimeve urgjente për mbrojtjen e Liqenit të Prespës

Sot, me iniciativë të Ministrit të Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini, u mbajt takim urgjent koordinativ midis kryetarit dhe përfaqësuesve të komunës së Resnjës, institucioneve shkencore, ekspertëve dhe palëve të interesuara për të tejkaluar situatën e uljes drastike të nivelit të ujit të Liqenit të Prespës. Në takim u konkludua se Ministria e… Lexoni me shume »