Yearly Archives: 2020

Министерот Нуредини издаде наредба за итно спроведување на брзите мерки во Русино

По иницијатива на министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, на владината седница на 1 декември 2020г. се усвои Заклучокот по кој министерот Нуредини издаде Наредба на Центарот за развој на Полошкиот плански регион, преку ангажираниот изведувач „Пелагонија“ АД Гостивар и ЈКП „Комуналец“ Гостивар, да спроведат брзи мерки за санирање на последиците по… Прочитај повеќе »

Нуредини на Регионалната конференција БАЛКАНСКИ ВОЗДУХ меѓу два огна

Под наслов „БАЛКАНСКИОТ ВОЗДУХ ПОМЕЃУ ДВА ОГНА“ вчера и денес се одржува Регионалната конференција за решенија за загадување на воздухот на Балканот, на која како панелист учестувуваше и министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини. Како се канализираа активностите на МЖСПП, на Владата на РСМ и на градовите кои беа први на листата… Прочитај повеќе »

Се анализираат и вградуваат забелешките и коментарите во однос на Нацрт законот за прогласување на дел од Шар Планина за национален парк

Се анализираат и вградуваат забелешките и коментарите во однос на Нацрт законот за прогласување на дел од Шар Планина за национален парк Министерот Нуредини вчера одржа работна средба со стручниот тим кој работи на анализите и вградувања на сите забелешки и коментари пристигнати од засегнатата јавност во однос на Нацрт законот за прогласување на дел… Прочитај повеќе »