Yearly Archives: 2015

Министерот Изаири Самитот за клима во Париз

(07.12.2015) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска и утре, во Париз, во рамките на Самитот за клима, учествува во министерскиот дел на Конференцијата на страните на Рамковната конвенција на Обединетите нации за климатски промени (COP 21). Со своето присуство Министерот ја реафирмира политичката подготвеност на Република Македонија за учество во глобалните… Прочитај повеќе »

Зајакнуваат капацитетите за имплементација на законската регулатива во областа на управување со водите

(03.12.2015г.) Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски и ЕУ Амбасадорот, Н.Е. Аиво Орав денеска, се обратија на завршниот настан за проектот „Техничка помош за зајакнување на институционалните капацитети за усогласување и имплементација на законската регулатива во областа на управување со водите“, на кој беа презентирани финалните проектни резултати. – Овој проект… Прочитај повеќе »

Доизградбата на атмосферската канализација ќе го реши проблемот со отпадните води во Дебар

(25.11.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалникот на општина Дебар, Ружди Лата, денеска, во општина Дебар, присуствуваа на започнувањето на проектот „Доизградба на атмосферска канализација на град Дебар, крак – улица 8 Септември и Братсво Единство“. Вкупната вредност на проектот изнесува 7.104.000 денари, а Министерството за животна средина и просторно… Прочитај повеќе »